zaterdag 5 juni 2010

Bootje varen in de Biesbosch...

Al maanden geleden hadden we voor deze datum een met de VWG Walcheren een vaarexcursie door de Biesbosch gepland. Ook een aantal leden van de VWG Katwijk hebben zich bij ons aangesloten. Het is prachtig weer als we om 7.15u onder leiding van boswachter Theo Muusse afsteken. Helaas zijn we dan aan de late kant voor een ontmoeting met de bever, een dier wat we helaas niet meer te zien krijgen. Het wordt een ontspannen vaartochtje, twee keer gaan we ook een poosje aan land. Aardig wat deelnemers hebben in deze tijd van het jaar meer aandacht voor libellen dan voor vogels, maar dat mag de pret niet drukken. Ik scoor ook zomaar een stuk of acht libellensoorten. De Platbuik en de Grote Keizerlibel laten zich (bij gebrek aan de macrolens) ook met de telelens aardig fotograferen.

Qua vogels is het allemaal niet erg spectaculair in deze tijd van het jaar. Maar hoewel echt onverwachte schaarse uitblijven, hebben we als we om half elf aanmeren toch wel een leuk lijstje: vier Grote Zilverreigers, een hoempende Roerdomp, Havik, vier IJsvogels, Blauwborst, zeker vijf Cetti's Zangers, mijn eerste Snor van het jaar, Sprinkhaanzanger, een stuk of tien Gekraagde Roodstaarten, waarvan verschillende mannetjes zich leuk laten zien, en twee overvliegende Appelvinken.

We rijden dan nog door naar de Hardenhoek en Polder Matha, waar we onder meer nog 18 Zomertalingen en een slordige 25 Bontbekplevieren zien. Peter Meininger is zo vriendelijk om me even bij vrienden in Werkendam af te zetten, waar ik de rest van de dag doorbreng. Toch wel leuk om weer eens in een heel ander gebied te zijn geweest, dan waar ik normaal gesproken kom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten